rolluiken


Isolerende functie:

Veelal wordt gezegd dat rolluiken de isolatiewaarde van het glas verdubbelen. Zo zou de isolatiewaarde van enkel glas in combinatie met rolluiken overeenkomen met de isolatiewaarde van dubbel glas zonder rolluiken ervoor. Rolluiken zorgen er in ieder geval voor dat er zo weinig mogelijk koude of warmte binnendringt of verloren gaat.
Met name in de zomer bewijzen rolluiken hun isolerende kwaliteiten. Ze houden in vergelijking met zonwering of gordijnen wel beter de warmte tegen.

Energiebesparende functie:

Hun isolerende functie, rolluiken verlagen  je energierekening. In de koude maanden van het jaar bespaar je op verwarming, en tijdens de warme maanden houden ze dus de warmte buiten!.

Geluidswerende functie:

Rolluiken weren niet alleen warmte of koude, maar ook geluiden. Storend buiten- of straatlawaai wordt gedempt zodat je thuis in alle rust en stilte kan genieten. Het volume van de boxen van je stereo of tv harder zetten zonder dat je buren mee hoeven te luisteren behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Verduisterende functie:

De klassieke gordijnen slagen er overdag niet in om een ruimte volledig te verduisteren. Als je het op klaarlichte dag volledig donker wil maken in je woning, heb je speciale verduisterende gordijnen nodig en dan nog zal het licht langs spleten en gaten binnenvallen. Alleen met rolluiken slaag je erin om een ruimte volledig te verduisteren.

Bovendien kan je het ook ietwat donkerder maken in een woonruimte met rolluiken: sterk dag- of zonlicht kan je verzachten of controleren als je de rolluiken slechts ten dele neerlaat.

Veiligheid:

Wie rolluiken heeft, kan zijn huis met een gerust hart verlaten. Rolluiken geven bewoners een veilig gevoel, terwijl ze inbrekers afschrikken. Een raam inslaan om alzo de woning te betreden behoort immers niet meer tot de mogelijkheden als je woning voorzien is van rolluiken, al kan gelaagd glas in combinatie met een veiligheidsbeslag glasbreuk eveneens tegengaan.

Inkijkwerende functie:

Klassieke gordijnen in combinatie met een verlichte ruimte betekent zien, maar ook gezien worden. Rolluiken bieden buren en voorbijgangers geen kans om de woning in te kijken.

Tot slot.....

Rolluiken zijn STIJLVOL:

De tijd dat rolluiken een negatieve invloed hebben op de esthetiek van je woning is voorbij. Tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden om rolluiken discreet en stijlvol in de woning te integreren. Nieuwbouw biedt daarbij de mooiste resultaten, maar ook bij bestaande woningen zijn aantrekkelijke oplossingen mogelijk.

 

Heeft U een vraag? stel ze gerust via ons contactformulier of bel ons even op!